L O A D I N G
blog banner

Ophelia în “Hamlet”

Hamlet

de William Shakespeare, regia Sandu Grecu #teatruldeartădeva, 2020

Hamlet este dimensiunea dintre libertate și captivitate, tăcere și revoltă, rezistență și înfrângere, trădare și devotament, dragoste și perversitate, moralitate și imoralitate.
Intr-un secol grăbit, egoist, ipocrit, societatea a degradat din punct de vedere moral, direct proporțional cu dezvoltarea tehnico-științifică. Societatea a progresat pe plan intelectual, sacrificând moralitatea și provocând noi relații interumane, în care valorile spirituale au o altă semnificație în modul de a rezista în societate. Orice revoltă a individului împotriva regulilor impuse de putere și societate este redusă la tăcere.

Credința și pragmatismul egoist au devenit o formulă de rezistență în societatea modernă. De aceea , una din misiunile teatrului contemporan este să opună rezistență acestei situații în care întreaga omenire se află în captivitatea tuturor regimurilor de guvernare, ce ne-au redus la tăcere.
„Gândirea ne face lași pe toți„-William Shakespeare
( Sandu Grecu – regizor)

Distribuție :
Laurențiu Lungu, Ioana Cojocărescu, Anette Marka, Mihai Feier, Eugen Pădureanu, Silviu Ionuț Dobre, Theodor Crețu, Sergiu Cornelius, Viorica Bulgac, Diana Gabriela Rotaru, Aurelian Răducu Gheorghe, Laura Tulac, Cristian Pietonu, Mihai Panaitescu